Preliminari darbotvarkė
09.30-10.00 Registracija
10.00-10.10 Temos pristatymas. Paulius Uleckas, Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros Verslumo skatinimo ir tautinio paveldo skyriaus vedėjas
10.10-10.40 Vietinės maisto sistemos: savivaldos, bendruomenės bei trumpųjų tiekimo grandinių
dalyvių bendradarbiavimas - žingsnis tvarios ekonomikos link. dr. Vilma Atkočiūnienė, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo vystymosi tyrimų instituto profesorė
10.40-11.00 2014-2020 m. Nacionalinė ir ES parama trumpųjų grandinių organizavimui, kooperacijai, socialiniam verslui. Nomeda Padvaiskaitė, ŽŪM 2 - asis Europos Sąjungos paramos skyrius/ Alvydas Aleksandravičius, Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros atstovas
11.00-11.20 Viešųjų paslaugų perdavimas - naujos galimybės socialiniam verslui. Aušra Pulauskaitė, Projektų vadovė/ Arūnas Survila, NVO Avilio direktorius
11.20-11.45 Kavos pertrauka
11.45-12.15 Geroji praktinė patirtis: trumpųjų maisto tiekimo grandinių sėkmė ir iššūkiai. Mindaugas Maciulevičius, ŽŪK „Lietuviško ūkio kokybė" direktorius
12.15-13.15 Kooperacija, bendradarbiavimas ir partnerystė: nauda vystant trumpąsias tiekimo grandines ir kt. Praktiniai vietos pavyzdžiai (sėkmės istorijos):
- Zarasų krašto iniciatyvos ir sėkmingai veikiančių projektų apžvalga. Arvydas Veikšra, Zarasų - Visagino regiono VVG strategijos įgyvendinimo vadovas
- Socialinis verslas Antalieptėje pagal „Inovatorių slėnį": veiklos apžvalga. Vytautas Eidėjus, Inovatorių slėnis
13.15-14.00 Pietūs
14.00-18.00 Vietos projektų - gerųjų pavyzdžių lankymas:
- Roberto Amšiejaus greitas maistas. Robertas Amšiejus, mobilaus maitinimo vagonėlio savininkas
- Žemės ūkio kooperatyvas mėsos sektoriuje. Gintaris Petrėnas, „Sartų lankų jautienos" atstovas
- Jautienos sultinio degustacija